Marile festivaluri de muzică vor avea loc anul acesta în România iar organizatorii nu vor fi nevoiți să limiteze numărul de participanți.

Evenimente muzicale de top și multe altele
Primele concerte importante ale anului sunt programate pentru 27 și 28 februarie. Dacă totul va merge bine până atunci și sălile de concerte îi vor primi din nou pe iubitorii de muzică, Sala Palatului din București își va deschide porțile pentru concertul Toto Cutugno (informații aici) și pentru evenimentul special Boney M feat Liz Mitchell – 45 de ani de activitate (detalii aici).

Tot la Sala Palatului, spectacolul Goran Bregovic & Wedding and Funeral Band este programat pe 16 aprilie. Biletele sunt puse în vânzare online aici, iar mai multe detalii sunt disponibile aici.

Stand-up comediantul american Louis C.K. va distra publicul și la Sala Palatului din București în această primăvară, pe 8 și 9 mai. Inițial, spectacolele ar fi trebuit să aibă loc în luna mai a anului trecut, însă pandemia i-a obligat pe organizatori să le amâne pentru mai 2021. Potrivit paginii de Facebook a evenimentului, biletele achiziționate anul trecut sunt disponibile și pentru spectacolele din acest an.

Citește în continuare

21 decembrie 2020
EVENIMENTE
România Untold lansează Odyssey, un nou festival desfășurat pe un vas de croazieră în Marea Mediterană
Festivalul de muzică The Carnival, care a anunțat pentru lineup-ul său artiști precum Chicane (DJ set), Subcarpați și Robin and The Backstabbers, a fost reprogramat și pentru acest an. Astfel, potrivit paginii sale de Facebook, evenimentul va avea loc la Timișoara în perioada 21-23 mai, iar biletele pot fi achiziționate online.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), cel mai mare eveniment de acest gen din țară, promite, de asemenea, să revină cu o nouă ediție la Cluj-Napoca, între 28 mai și 6 iunie 2021. Mai multe detalii urmează să fie anunțate, dar unele sunt deja disponibile pe site-ul oficial al evenimentului. TIFF a fost unul dintre puținele evenimente majore care au avut loc anul trecut în România.

Luna iunie ar trebui să vină și cu o nouă ediție a East European Comic Con (3-6 iunie, la Romexpo din București – detalii aici), concertul Nick Mason (Pink Floyd) (16 iunie, la Arenele Romane – mai multe informații aici) și concertul Gogol Bordello (30 iunie, la Arenele Romane din București – mai multe aici).

De asemenea, prima ediție a SAGA, un nou festival de muzică electronică din București, a fost amânată pentru luna iunie a acestui an. Lineup-ul ar putea fi ușor diferit față de cel anunțat inițial, dar abonamentele din 2020 vor fi valabile și pentru ediția din 2021. Între timp, și festivalul Jazz in the Park din Cluj-Napoca promite să revină cu o nouă ediție între 24 și 27 iunie (mai multe detalii aici).

În continuare, vara continuă cu unele dintre cele mai tari concerte și festivaluri de muzică ale anului. Neversea, marele festival de pe litoralul românesc, a fost reprogramat pentru perioada 8-11 iulie 2021, iar toate biletele achiziționate pentru ediția din 2020 sunt valabile pentru noile date (mai multe detalii aici). Apoi, între 14 și 18 iulie, festivalul de top Electric Castle îi așteaptă pe fanii muzicii la Castelul Banffy din Transilvania, cu un lineup care îi include pe Twenty One Pilots, Gorillaz și Deftones. Aflați mai multe aici.

Tot în iulie, celebra cântăreață canadiană Celine Dion va concerta pe Arena Națională din București. Concertul programat inițial pentru vara anului 2020, a fost reprogramat pentru 25 iulie 2021. Biletele sunt puse în vânzare online aici.

Un alt concert important amânat pentru anul 2021 este cel al LP. Concertul, programat să aibă loc la Arenele Romane, va avea loc pe 11 iulie (află mai multe aici). În plus, aceeași locație urmează să găzduiască, pe 20 iulie 2021, concertul celor de la Judas Priest. Mai multe detalii aici.

Apoi vine luna august, cu o nouă ediție Untold. Desfășurată anual la Cluj-Napoca, ediția din 2020 a evenimentului a fost reprogramată pentru 5-8 august 2021, din cauza pandemiei. Cu toate acestea, organizatorii au lansat și anul acesta un nou concept de eveniment – Odyssey, un nou festival desfășurat pe un vas de croazieră în Marea Mediterană. Acest eveniment este programat în perioada 9-13 iunie. Detalii despre ambele evenimente sunt disponibile aici.

Summer Well, festivalul de muzică de top organizat pe Domeniul Știrbey de lângă București, și-a reprogramat și el ediția aniversară de 10 ani pentru 13-15 august 2021. Află mai multe detalii aici.

Hollywood Vampires, super-grupul rock format din actorul american Johnny Depp, cântărețul rock Alice Cooper și chitaristul Joe Perry, membru fondator al trupei Aerosmith, va concerta și el la București în această vară. Concertul, care va avea loc la Romexpo, este programat pentru 31 august. Citiți mai multe despre el aici.

Festivalul George Enescu, cel mai bine cotat eveniment de muzică clasică organizat în memoria celebrului compozitor român George Enescu, va reveni și în acest an cu o nouă ediție. Datele exacte și alte detalii urmează să fie anunțate pe site-ul său oficial.

În luna octombrie, Cluj Napoca va găzdui Forumul Global Duke of Edinburgh’s Award. Evenimentul, programat în perioada 4-9 octombrie, va reuni actori internaționali din domeniul tineretului și educației, inclusiv directori globali ai programului The Duke of Edinburgh’s International Award și administratori. Citiți mai multe aici.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Leave a Comment

Your email address will not be published.